Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Νυφική Δαντέλα


Επισκεπτόμενη οίκους νυφικών, τον καιρό που αναζητούσα το "δικό μου", ήρθα πολλές φορές αντιμέτωπη με την άγνοιά μου για τα είδη υφασμάτων και δαντελών και πολλές φορές ένιωσα ότι πάνε να μου πουλήσουν "φύκια για μεταξωτές κορδέλες". 

Θεωρώ, λοιπόν, χρήσιμο να ρίξουμε μια ματιά στα κύρια είδη νυφικής δαντέλας που θα συναντήσετε, ώστε να είστε σε θέση να τα αναγνωρίσετε όταν τα δείτε. 

Όσο καλύτερα πάτε "διαβασμένες", τόσο λιγότερα περιθώρια αφήνετε στην πωλήτρια / υπεύθυνη να σας δείξει μια δαντέλα γκιπούρ και να σας την παρουσιάσει σαν να πρόκειται για τη δαντέλα του πριγκιπικού νυφικού της Grace Kelly.

Απολαύστε τέχνη και ομορφιά! Και, απλά,... φανταστείτε τον εαυτό σας μέσα σε αυτή την μικρή ή μεγάλη πολυτέλεια!


Είδη νυφικής δαντέλας:

  • Γαλλική κεντημένη δαντέλα: μια από τις δημοφιλέστερες και τις πιο ακριβές. Ουσιαστικά, πρόκειται για κεντημένη δαντέλα Σαντιγύ. Μπορεί να έχει επάνω της κεντημένα κρύσταλλα ή διακοσμητικές χάντρες.

Κεντημένη γαλλική δαντέλα (από Vogue Fabrics)

  • Δαντέλα Σαντιγύ: απεικονίζει λουλούδια και κορδέλες, πάνω σε απλό τούλι ή οργάντζα. Είναι η πιο οικονομική από τις δαντέλες που κατασκευάζονται.
Δαντέλα Σαντιγύ (από The Bridal Fabric Store)

  • Δαντέλα Ντουσές: βέλγικη δαντέλα, με μοτίβο μπομπίνας.
Βέλγικη δαντέλα Ντουσές (από Wikipedia)

  • Δαντέλα Γκιπούρ: κεντητή δαντέλα, όπου το μοτίβο βρίσκεται πάνω σε χοντρό πλέγμα. Μια γαλλική μπομπινωτή δαντέλα. Η αγαπημένη μου!
Δαντέλα Γκιπούρ (από Fine Fabrics)

  • Κορδελωτή δαντέλα: ένα "σκοινί" από κορδέλα χρησιμοποιείται για να δέσει δυο αντίθετες άκρες πάνω σε πλέγμα.
Κορδελωτή δαντέλα (πηγή)

  • Ισπανική δαντέλα: είναι μια βενετσιάνικη κεντητή δαντέλα.Την εισήγαγαν οι Ισπανοί από την Ιταλία τον 18ο αιώνα. Είναι σχεδιασμένη με επίπεδα τριαντάφυλλα πάνω σε τούλινο φόντο.
Ισπανική Δαντέλα (πηγή: Magic Mirror)

  • Δαντέλα Βενετίας: είναι κεντητή δαντέλα, το μοτίβο της οποίας είναι ένας συνδυασμός αιχμών από οξείες γωνίες, που είναι δουλεμένες ξεχωριστά και μετά ενώνονται με μια στενή λωρίδα ή κλωστή, με τρυπούλες.
Βενετσιάνικη δαντέλα απλικέ σε τούλι (πηγή)

   Εδώ θα βρείτε μερικά δαντελένια νυφικά (του 2014 και 2015) που με εντυπωσίασαν, με links για το πού μπορείτε να τα βρείτε.




Δείτε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: